Циљ:

Видео снимак има значај за:

  • Подизање свести о важности запошљавања особа са инвалидитетом.
  • Мотивисање младих незапослених особа са инвалидитетом да побољшају своје вештине и знања о тржишту рада.
  • Подстицање послодаваца да запосле особе са инвалидитетом.

Видео клип ће бити емитован на локалној ТВ и радио станици. Видео и аудио материјал ће бити доступан за YоуТубе канал. Аудио материјал из видео клипа ће се користити (у истом садржају) за емитовање на радио станици у радио џингл формату.

Циљна група

Особе са инвалидитетом , послодавци и општа јавност

Техничке информације:

  • Дужина видео клипа 30 секунди
  • Видео клип ће бити снимљен у формату МПЕГ4 Х264
  • Резолуција видео клипа 1080 п – 1920×1080
  • Квалитет аудио снимка 44 КХз 16 бит Стерео

Видљивост

На почетку видео снимка ће бити приказани елементи видљивости (логотипи) пројекта, као и назив пројекта и дискламер за одрицање од ЕУ (финансирање и одрицање за одговорност садржаја видео снимка).
 

Синопсис

Особа 1: Малина Савић – ОСИ (Особе са инвалидитетом) ТВ водитељ – објашњава положај на тржишту рада уз графичку анимацију у позадини.

Говор:
Особе са инвалидитетом су најугроженија група на тржишту раду, притом сусрећу се са низом проблема који их спречавају у равноправној интеграцији у заједници.

Особа 2: Марко Филиповић – ОСИ представник – Овај део је сниман из угла приближавања радном месту и заузимање радне позиције – камера прилази трећој особи (нормалног угла) и говор почиње:

Говор:
Као особа са инвалидитетом, рад и радно време ми испуњавају свакодневницу, и дају ми осећај једнакости и корисности друштву. Најбољи део свега тога је осећај припадности нашем радном тиму. Позивам особе са инвалидитетом да се кроз пројекат активније укључе у разноврсне програме и моделе развоја социјалних вештина и предузетништва.

Особа 3: Сунчица Ивановић – Позива послодавце да се укључе у запошљавање особа са инвалидитетом.

Говор:
Запошљавање особа са инвалидитетом послодавцима може донети иновативност у организацији пословања као и разне субвенције и рефундације.

Пројекат ”Активирање за више могућности!” је део грант шеме Подршка Европске уније активном укључивању младих

Удружење особа са инвалидитетом Куршумлије, Косте Војиновића 6, 18430 Куршумлија
uos.kursumlija@gmail.com

Пројекат је финансиран средствима Европске уније и суфинансиран средствима Владе Републике Србије, а спроводе га Удружење особа са инвалидитетом Куршумлије и Општина Куршумлија