Kонцепт

 

Пројекат ćе произвести ТВ емисију у формату „интервјуа са Марком Филиповићем, пројектним менаџером-оси) и у сарадњи са локалном телевизијом „Куршумлија“. Локација снимања је канцеларија Удружења особа са инвалидитетом Куршумлије, Ул Косте Војиновића бр 6 у Куршумлији. Видео и аудио запис биће доступни на „Yоu Тубе“ каналу.

На почетку и на крају произведеног видео клипа, биће приказани информациони екрани са свим потребним елементима видљивости и текстом о одрицању од одговорности.

Интервју са  са Марком Филиповићем, пројектним менаџером-оси) „Активирање за више могућности“. Пројекат је финансиран од стране ЕУ, а суфинансиран од стране Владе Републике Србије, реализује се кроз грант шему “Подршка Европске уније активном укључивању младих.

Питања која ће су постављена  пројектном менаџеру-оси:

Питање:

  1. Марко Филиповић поделиће своју причу о укључивању особа са инвалидитетом у заједницу

Одговор:

Поздрав свима који гледају ову емисију. Ја сам Марко Филиповић, менаџер на пројекту Активирање за више могућности и особа са инвалидитетом. Осећај припадности и укључености у друштово,пословну средину и токове мени је једна од најважнијих ствари. Осећај укључености је за мене изузетно битна ствар. Колеге са којима радим ми дају подршку и јачају ми самопоуздање. Када заједно радимо на неком пројекту и постигнемо добар резултат, који је квалитетан и добар тај осећај је просто непроцењив.Такође веома леп је осећај, када своје знање могу да поделим и да помогнем и другим особама са инвалидитетом да се равноправно укључе и буду чланови заједнице.

Питање:

  1. Колики значај има само запослење?

Одговор:

Запослење као и свакој другој особи обезбеђује егзистенцију, али мени као особи са инвалидитетом је више од тога,да сам вредан да сам користан и да будем поштован ми је важније од свега. Зато и у процесу запослења подршка заједнице je веома кључна.

Питање:

  1. Колико је битна подршка колега са којима радиш?

Одговор:

Пријатно радно окружење ми је веома важно. Подршка колегама  са којима радим изузетно ми је битна, да није те подршке не бих могао лако да испуним своје задатке. Тај осећај у тиму, да си оснажен и да пружаш подршку другима је изузетно добар.

Питање:

  1. Шта поручујеш особама са инвалидитетом које траже посао?

Одговор:

Немојте седети код куће и чекати да посао дође вама, уз мало труда,залагања свако може наћи посао. Покуцајте на сва врата и немојте  одустати. Активирајте се, нађите посао, будите равноправни чланови заједнице, јер живот је непрекидна борба.

 Техничке информације:

  • Дужина ТВ емисије је 3 минута
  • ТВ емисија ће бити снимљена у формату МПЕГ4 Х264
  • Резолуција видео записа 1080 п – 1920×1080
  • Квалитет аудио снимка 44 КХз, 16 бит Стерео
  • Комплетан изговорени текст ће бити титлован
  • Говорниково име и титула ће бити видљиви (титл потпис)
  • Сав текст, лого-и, поздравни и уводни екран, потпис и титл це бити у ћирилићном писму
  • Током ТВ емисије више пута ће се у доњем десном углу појављивати кајрон    (трчкалица) са следећим исписом:  Ова активност је део пројекта “Подршка Европске уније активном  укључивању младих”, вредног 4,7 милиона евра, који финансира  ЕУ а суфинансира Влада Републике Србије. Пројектом управља Министарство финансија – Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније, док су крајњи корисници пројекта Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарство омладине и спорта.

Пројекат ”Активирање за више могућности!” је део грант шеме Подршка Европске уније активном укључивању младих

Удружење особа са инвалидитетом Куршумлије, Косте Војиновића 6, 18430 Куршумлија
uos.kursumlija@gmail.com

Пројекат је финансиран средствима Европске уније и суфинансиран средствима Владе Републике Србије, а спроводе га Удружење особа са инвалидитетом Куршумлије и Општина Куршумлија